Hlavní obsah

Prezident Klaus ve frontě u vleku nepředbíhal

Právo, pra
HARRACHOV

Prezident Václav Klaus s manželkou Lívií se zařadili mezi lyžaře, kteří využili příznivého počasí a vyrazili na lyže. Pár doprovázený ochrankou poctivě vystál v sobotu dopoledne frontu u harrachovské lanovky Rýžoviště v Krkonoších, čekající lyžaři si toho ani nevšimli.

Článek

"Je sice méně sněhu, a tak lyže občas trochu trpí na kamenech, ale jinak jsem spokojen," řekl novinářům Klaus.

"Dobře, že jsme šli hned ráno, protože sníh ještě nebyl rozbředlý," opáčila Lívia Klausová jednomu z vlekařů na otázku, jak že se prezidentskému páru na harrachovských sjezdovkách lyžuje.

"Václav Klaus sem pravidelně jezdí tak dvakrát do roka za přítelem, který bydlí ve zdejší lokalitě Klondike. Pochopitelně, že jako zdatný lyžař našim sjezdovkám neodolá. Pro nás však nejde o žádnu mimořádnou událost. Prezident, stejně jako když byl předsedou vlády, tady vždy vystupoval jako běžný občan. Nepamatuji, že by někdy přišla žádost o přednost ve frontě a podobně," popsal pravidelné Klausovy návštěvy v Harrachově ředitel zdejšího sportovního areálu Jiří Krejčí.

Ve výstroji si prezidenta nevšímali

Václava Klause v Harrachově přeplněném vesměs cizinci málokdo v lyžařské výstroji poznal. Prezidentský pár se tak mohl oddávat lyžařským radovánkám bez zjevného zájmu okolního publika. Pouze když prezident vstoupil do zdejšího hotelu, v sále lehce zašumělo a zhruba stovka hostů hlavu českého státu polohlasně pozdravila. Někteří z nich se osmělili s požadavkem o autogram, čemuž prezident ochotně vyhověl. Prezidentský pár není ubytovaný v hotelu, ale v rámci soukromé návštěvy přijal pozvání svého dlouholetého známého.

Reklama

Výběr článků

Načítám