Hlavní obsah

Engel čelí trestnímu oznámení za hromadnou organizaci výpovědí

Novinky, jim

Šéf Lékařského odborového klubu Martin Engel má na krku další trestní oznámení. Podal jej známý advokát Kolja Kubíček, který pokládá akci Děkujeme, odcházíme za vzorový příklad vydírání.

Foto: Václav Pergl, Právo

Předseda LOK Martin Engel s maskotem akce doktorem Exodusem

Článek

Trestní oznámení se týká organizátora hromadných výpovědí. „Každý může podat výpověď. Pokud ale na jednom místě odejde 3 800 pracovníků, tak to způsobí někde poruchu. A jestliže vyhrožuje, že nebude-li mu vyplacena určitá částka, způsobí nějakou újmu, tak to je vydírání jak z příručky. Rukojmími jsou navíc nevinní lidé,“ zdůraznil Kubíček.

Podle něj se trestní oznámení nevztahuje na jednotlivé lékaře, kteří se rozhodli k protestu přidat, nýbrž jen na koordinátora.

Není to přitom první trestní oznámení, které v souvislosti s protestem padlo, jedním už se policie zabývá od minulého týdne.

Martin Engel se k nim zatím nevyjádřil. Pouze prezident české lékařské komory Milan Kubek, jehož instituce protest podporuje, k tomu poznamenal: „Trestní oznámení mě nepřekvapuje, už tatínek říkal, že všechno má své meze, kromě hlouposti, závisti a nenávisti.“

Doplnil k tomu, že trestní oznámení může ve svobodné zemi podat každý. „Ostatně je to zadarmo, což nahrává nejrůznějším maniakům,“ řekl a dodal, že nevolnictví bylo zrušeno před 200 lety, takže výpověď může podat každý, kdo není s podmínkami své práce spokojen. S tím jsou ovšem s Kubíčkem zajedno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám