Hlavní obsah

VV podpoří ve volbách do Senátu starostu Kvapila

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Věci veřejné (VV) podpoří v senátních doplňovacích volbách v Kladně, které kvůli úmrtí Jiřího Dienstbiera (ČSSD) proběhnou 18. a 19. března, kandidáta TOP 09, starostu středočeské obce Kmetiněves Luďka Kvapila. V úterý na tiskové konferenci po jednání poslaneckého klubu to řekla místopředsedkyně strany Kateřina Klasnová.

Foto: Petr Horník, Právo

Starosta Kmetiněvsi Luděk Kvapil

Článek

„Pana starostu považujeme za silnou osobnost, za schopného komunálního politika, s kterým nás pojí řada priorit – ať už je to boj s korupcí, zprůhlednění veřejné správy, anebo podpora klíčových vládních reforem. Považujeme také za velmi důležité poselství Kmetiněvské výzvy, kterou podepsalo půl miliónu lidí a domníváme se, že by se měla zohlednit v legislativě ještě v tomto volebním období,“ uvedla Klasnová.

Kmetiněvská výzva usiluje o vytvoření zákona, podle kterého by dětští pachatelé brutálních vražd byli po celý život pod dohledem úřadů. Vznikla jako reakce na to, že se na svobodu bez jakéhokoli dohledu dostal vrah třináctileté Barbory z vesnice, kde Kvapil dělá starostu.

Vyšší zdanění hazardu

Ve středu ráno se budou poslanci zabývat i třemi zákony o loteriích. "Novela by měla směřovat k okamžitému vyřešení daňových úlev, kterých je na hazard asi pět druhů. Vyšší zdanění povede k tomu, co je tu dvacet let kýženým přání všech odpůrců hazardu, tedy aby se zmenšila jeho penetrace do společnosti," uvedl poslanec Josef Novotný.

Podle něj je důležité, aby norma co nejrychleji prošla oběma komorami a začala platit od poloviny roku, nebo nejpozději k 1. lednu 2012. Novotný uvedl, že nyní hazard státu přináší šest miliard při 30-35 miliardách škod. „Hazard je u nás de facto na živnostenský list,“ dodal s tím, že stačí si pořídit „posudek vypracovaný kmotry z Právnické fakulty v Plzni“.

Poslanci VV se v úterý dále shodli, že podpoří dva zákony, které Sněmovně vrátil Senát – jde o centralizaci Úřadů práce po celé ČR a zákon o DPH.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám