Hlavní obsah

Ruský gubernátor a král hulvátů: Rath s Bártou se pohádali

– Praha
Právo, Novinky, ada,nig

Ruský gubernátor, který žije v bigamii, a pokračovatel nekorunovaného krále hulvátů, jenž si prosadil jako ministr svou ženu do jedné z nejvyšších funkcí ve Sněmovně. Tak se ve čtvrtek počastovali ministr dopravy Vít Bárta (VV) s poslancem a středočeským hejtmanem Davidem Rathem (ČSSD).

Foto: Petr Horník, Právo

David Rath, hejtman Středočeského kraje a poslanec ČSSD

Článek

Rozbuškou k ostré hádce, která se změnila v osobní útoky, se stala Rathova interpelace na ministra vnitra Radka Johna (VV) kvůli České poště.

Ve chvíli, kdy Rath označil Johna kvůli jeho dřívějším podnikatelským aktivitám za bílého koně, Bárta to nevydržel a rozčíleně vyčetl Rathovi jeho minulost, včetně rodinného života.

Je to prasárna, rozčiloval se Bárta

Připomněl mu, že si nechává ve své obci stavět školu, jeho někdejší ministerskou návštěvu Saúdské Arábie, na kterou vzal nadřízeného své přítelkyně, která pracuje pro farmaceutickou společnost Zentiva.

„Jak kdo ke mně, tak já k němu,“ pravil rozčílený Bárta a pokračoval: „Saúdská Arábie je osobní věc, stejně jako Zentiva v bigamistické domácnosti nejmenovaného gubernátora.“ Narážel tím na fakt, že Rath žije jak s manželkou, tak s přítelkyní. „To je prasárna,“ pravil Bárta.

Ratha zajímaly veřejné zakázky pro ABL

„Ruský gubernátor a bigamista, to je školní příklad slušnosti v politice, jak se oslovovat, jaký je nový politický styl,“ poznamenal ironicky Rath. Bárta je podle něj dokonalým nástupcem někdejšího premiéra a šéfa ODS Mirka Topolánka, jehož označil za krále hulvátů.

A vrátil úder. Zaútočil na Bártovo citlivé místo, kterým je jeho bývalá bezpečnostní agentura ABL. Rath chtěl vědět, kolik procent veřejných zakázek jeho firma získala.

Ministr dopravy nejdřív poznamenal, že firmu žádné veřejné zakázky neživily, vzápětí připustil, že to je čtyři až sedm procent. „Já jsem nezbohatl na státních zakázkách,  já jsem zbohatl  na ostraze obchodních center, továren, na tom, že jsem poctivý podnikatel, což pro ruského gubernátora je těžko pochopitelná věc,“ bránil se Bárta.

Na to Rath zareagoval konstatováním, že o poctivosti nemůže být řeč, když se v médiích hovoří o tom, že při získávání zakázky na ostrahu Teska tajně nahrával jednání, aby zdiskreditoval konkurenci. Bárta tvrdí, že když za ním někdo přijde s tím, aby mu dal úplatek, nestydí se za to, že věc nahrával. Zprávu v médiích ale označil za spekulaci, kvůli které žádá omluvu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám