Hlavní obsah

Poslance zradila technika, nastoupit museli lidé

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nečekané zpestření schůze zažili v úterý poslanci při zahájení únorové schůze. Nedlouho po zahájení schůze se porouchal systém hlasovacího zařízení a po půlhodinové pauze, se sčítání hlasů ujali skrutátoři.

Foto: Petr Horník, Právo

Předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS)

Článek

Na výpadek upozornila předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová. "Netváří se optimisticky," konstatovala šéfka Sněmovny Miroslava Němcová na adresu sněmovních techniků, kteří se snažili hlasovací zařízení zprovoznit. Jak později řekla ČTK a Českému rozhlasu, poruchu jí vysvětlili slovy "sesypalo se to celý".

Němcová proto musela v budově sehnat tzv, skrutátory, kteří hlasy sčítají "ručně". Hlasování se tak oproti běžné praxi poněkud prodloužila

Poslanci si před samotným projednáváním bodů, potřebovali schválit pořad schůze, do níž se opozice snažila přidat i řadu bodů věnovaných situaci ve zdravotnictví, nedávné kauzy kolem bezpečnostní agentury ABL či nejnovějších nejasností kolem financování českého předsednictví EU. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám