Hlavní obsah

Únor moc mrazivý nebude

• Aktualizováno
Novinky, jas

Meteorologové odhadují na dalších 30 dní převážně oblačné či polojasné počasí. Občasné srážky by měly být převážně dešťové či smíšené. Sněžit by již mohlo pouze na horách. Denní teploty se budou vesměs pohybovat nad bodem mrazu. Koncem února by mohlo být až devět stupňů Celsia. Plyne to z dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Článek

Do 10. února bude podle meteorologů "převážně oblačno až polojasno. Přechodně až zataženo, místy se srážkami". Ty budou většinou dešťové, sněžení se objeví pouze v horských oblastech. Ojediněle se mohou objevit mlhy a zpočátku i srážky mrznoucí.

Noční minima budou nejprve kolísat mezi minus šesti a minus 12 stupni, následně mezi dvěma a minus čtyřmi. Přes den se rtuť dostane na minus pět stupňů až nulu, později na tři až osm stupňů.

Od 11. do 20. února by mělo být i nadále oblačno až polojasno. Srážky očekávají meteorologové střídavě dešťové a sněhové. Počítat musíme opět s mlhami. Koncem dekády by mělo srážek postupně ubývat.

Noční teploty budou v tomto období kolísat mezi jedním a minus pěti stupni, později mezi minus dvěma a minus osmi stupni Celsia. Přes den bude mezi minus jedním a pěti stupni.

Období od 21. do 28. února bude opět ve znamení oblačné či polojasné oblohy. Srážky v nížinách budou smíšené, na horách se ještě vyskytne sněžení.

V noci bude mezi minus jedním a minus sedmi stupni Celsia, přes den do pěti stupňů. Při zmenšené oblačnosti by však podle ČHMÚ mohly odpolední teploty stoupat až k devíti stupňům.

Reklama

Výběr článků

Načítám