Hlavní obsah

Krajský zastupitel boural opilý, proto odstoupil z placené funkce

– Hradec Králové
Právo,

Člen krajského zastupitelstva Královéhradeckého kraje Luboš Hübsch (ČSSD) už nebude zastávat funkci placeného předsedy finančního výboru. Důvodem je jeho autonehoda, k níž došlo loni 27. prosince a po které mu policisté naměřili 1,2 promile alkoholu v krvi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Byl jsem potrestán podmíněným trestem na osm měsíců s odkladem na dva roky. Rovněž na dva roky mi byl odebrán řidičský průkaz a vyměřena pokuta ve výši 24 000 korun,“ uvedl zastupitel, který finanční výbor povede i nadále, ovšem za odměnu řadového krajského zastupitele.

K nehodě došlo na jedné z královéhradeckých ulic během vánočních svátků. Hübsch před třetí hodinou odpoledne řídil asi deset let starý služební vůz Škoda Octavia, který mohl na vlastní náklady užívat k osobním účelům, a narazil s ním do stromu. Nikdo nebyl zraněn.

"Osobní selhání"

„Jsem připraven uhradit způsobenou škodu, ale dosud nebyla vyčíslena,“ slíbil zastupitel s tím, že usednout za volat pod vlivem alkoholu bylo jeho osobní selhání. „Hloupé osobní selhání. Kdybych jel taxíkem, tak mne to vyjde mnohem levněji,“ dodal Hübsch.

Jak připomněl mluvčí krajského úřadu Imrich Dioszegi, počet placených předsedů výboru královéhradeckého krajského zastupitelstva se po čtvrtečním zasedání hradeckého zastupitelstva snížil ze šesti na pět, což je také o jednoho méně než v minulém volebním období.

Reklama

Výběr článků

Načítám