Hlavní obsah

Víkend bude chladný, ale slunečný

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nadcházejících dnech bude v České republice panovat chladné počasí, přičemž zejména v ranních hodinách může rtuť teploměru klesat i výrazně pod minus deset stupňů Celsia. V pátek a v sobotu bude spíše méně oblačnosti a slabé sněžení se bude vyskytovat pouze ojediněle. Novinky o tom informovala Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Článek

"Za ochlazováním stojí příliv studeného vzduchu od severu," konstatovala meteoroložka s tím, že v pátek bude převážně polojasno či skoro jasno. V ranních hodinách se mohou objevit mrznoucí mlhy a teploty budou klesat k minus osmi až minus 12 stupňům. Denní maxima se budou pohybovat v intervalu minus čtyř stupňů a nuly.

Velmi podobný charakter si počasí uchová i v sobotu, kdy však bude ještě o něco méně oblačnosti a zároveň chladněji. Ráno teploty budou klesat k minus osmi až minus 12 stupňům, ale v místech se zmenšenou oblačností může být až minus 14. Poklesnou rovněž teploty přes den, které se dostanou na minus šest až minus dva stupně Celsia.

Situace se začne měnit v průběhu neděle, kdy se na severu území bude v průběhu dne vyskytovat více oblačnosti a s ní související sněhové přeháňky. V ranních hodinách se znovu budou místy objevovat mrznoucí mlhy. Teploty budou v noci klesat k minus deseti až minus 14 stupňům. Ojediněle může být až minus 16 stupňů. Odpolední teploty se dostanou na minus pět až minus jeden stupeň.

Příští týden přibude mraků

S novým týdnem bude postupně přibývat oblačnosti, zároveň se místy objeví sněhové přeháňky. Ranní teploty budou kolísat mezi minus čtyřmi a minus osmi stupni Celsia, přes den se dostanou na minus čtyři až jeden stupeň.

"I nadále je potřeba počítat s možnou tvorbou náledí  a dalšími nebezpečnými jevy," upozornila Honsová. Až do pátku je v této souvislosti v platnosti výstražná informace Českého hydrometeorologického ústavu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám