Hlavní obsah

Bárta se omluvil za vzkaz na Facebooku: Byl to přešlap

• Aktualizováno
Právo, Oldřich Danda

Oleje do ohně koaličního sváru mezi ODS a Věcmi veřejnými přilil ministr dopravy za Věci veřejné Vít Bárta. Na svých facebookových stránkách se v diskusi na téma výběr policejního prezidenta opřel do premiéra a předsedy ODS Petra Nečase. Hodinu po zveřejnění byl záznam z Facebooku smazán. Bárta se od svého výroku nakonec distancoval.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS) s ministrem dopravy Vítem Bártou (VV)

Článek

„Na facebook to napsal jeden člověk z jeho PR teamu. Uznáváme, byl to přešlap. Omlouváme se,“ řekl Právu šéf Bartova kabinetu na ministerstvu dopravy Karel Hanzelka.

„Pan premiér se už opravdu začíná chovat jak malé děcko a mně s ním začíná docházet trpělivost,“ napsal Bárta. Internetovou diskusi rozpoutal chvíli poté, co Nečas zopakoval pochybnosti o výběru nového policejního prezidenta.

Právo se pokoušelo ministra kontaktovat, nakolik je jeho text autentický, ale Bárta neodpovídal.

Podle Nečase byl způsob výběru policejního šéfa, jak ho nastavil ministr vnitra a šéf VV Radek John, protiprávní a Petr Lessy, kterého vybrala Johnova komise, byl předem favorizován. Poté, co Nečas vystoupil, že dokud se neprověří, zda byl výběr zákonný, tak Lessyho neschválí, se v Bártově profilu na facebooku objevilo: "Začínám nabývat pocitu, že premiér Nečas by za policejního prezidenta nejraději Ivana Langera. Můžu ujistit občany i jeho, že to VV nikdy nedopustí.“

V pátek má Bárta veřejně vysvětlit angažmá bezpečnostní agentury ABL, kterou dříve vlastnil a řídil, v kauze sledování politiků ODS v Praze 11. A Nečas se má sejít s Johnem, aby si vysvětlili pochybnosti kolem výběru policejního prezidenta. John po Nečasovi chce, aby návrh na jmenování Lessyho podepsal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám