Hlavní obsah

Ministr Dobeš propustí úředníky, kteří mají nadlimitní úvazky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo školství propustí 32 úředníků, kteří pracují ve více institucích, případně mají úvazky nad rámec předpisů. Resort se k tomuto kroku rozhodl na základě výsledků auditu. Informoval o tom ve čtvrtek mluvčí ministerstva Václav Koukolíček s tím, že resort tak uspoří měsíčně dva milióny korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr školství Josef Dobeš (VV)

Článek

Podle informací, které ve čtvrtek zveřejnil deník Blesk, někteří z úředníků měli až 2,4 úvazku, v práci by tak museli být až 21 hodin denně. Ministerstvo však toleruje maximálně 1,5 úvazku.

Koukolíček uvedl, že zaměstnanci s více úvazky pracovali v institucích patřících k MŠMT, například ve Výzkumném ústavu pedagogickém (VÚP), Národním institutu pro další vzdělávání (NIDV), Centru pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT) či České školní inspekci (ČŠI).

Práce nemohla být efektivní, míní Dobeš

Ministerstvo na platy měsíčně vydalo téměř 5,5 miliónu korun, pokud by všichni úředníci pracovali jen na povolené úvazky, částka by činila asi 3,4 miliónu Kč. Tyto údaje odhalil audit, který nařídil ministr školství Josef Dobeš (VV), aby zjistil, nakolik jsou ministerští úředníci vytíženi.

"Nevím, jestli si ti lidé chodili na ministerstvo odpočinout, ale jejich práce při takovém úvazku rozhodně nemohla být efektivní. Proto jsem se rozhodl rozvázat s nimi pracovní poměr," řekl Dobeš listu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám