Hlavní obsah

Začátek února bude chladný, sněžit má průběžně

• Aktualizováno
Novinky, jas

Meteorologové ve čtvrtek vydali dlouhodobou předpověď na následujících 30 dní. Nejchladněji by mělo být na počátku února, naopak druhá únorová dekáda slibuje nejvyšší denní teploty spíše nad bodem mrazu. Informoval o tom český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Článek

Poslední ledovou dekádu od 21. do 31. ledna bude podle meteorologů převládat "velká oblačnost s občasným sněžením". Na závěr měsíce může být přechodně až polojasno a sněžit bude jen místy.

V noci budou teploty klesat k minus jednomu až minus sedmi stupňům Celsia, přes den se dostanou na minus čtyři až dva stupně.

Od 1. do 10. února bude převážně polojasno až oblačno, místy se sněžením. Postupně by mělo přibývat jak oblačnosti, tak srážek. V noci budou teploty nejprve mezi minus čtyřmi a minus deseti stupni, při zmenšené oblačnosti může rtuť klesat až k -13 stupňům. V souvislosti s následným přibýváním oblačnosti noční teploty vzrostou na hodnoty mezi nulou a minus šesti stupni Celsia. Přes den by se měly pohybovat mezi minus pěti a jedním stupněm Celsia.

V mezidobí 11. až 20. února by mělo "převládat zpočátku oblačné počasí, místy se sněžením, v nižších polohách bude déšť se sněhem nebo déšť". "V průběhu období očekáváme ubývání oblačnosti až na polojasno, srážky jen ojediněle a v nižších polohách později mlhavo," dodává předpověď. Noční teploty budou kolísat mezi jedním a minus pěti stupni, denní se dostanou na minus dva až čtyři stupně.

Celkově odhadují meteorologové počasí jako srážkově a teplotně průměrné.

Výhled na následujících 30 dní
21. až 31. ledna
převážně oblačno, koncem období přechodně i polojasno
teploty v noci -1 až -7přes den -4 až +2
1. až 10. února
polojasno až oblačno, postupně více oblačnosti i srážek
teploty v noci -4 až -10, později 0 až -6přes den -5 až +1
11. až 20. února
zpočátku oblačno, následně ubývání oblačnosti na polojasno
teploty v noci +1 až -5přes den -2 až +4
Zdroj: ČHMÚ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám