Hlavní obsah

Prosím, neodcházejte, řekl lékařům zlínský hejtman Mišák

Právo, Jiří Růžička
Zlín

Hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD) adresoval lékařům ve Zlínském kraji, kteří podali výpovědi v rámci akce Děkujeme, odcházíme, otevřený dopis s prosbou, aby zůstali na svých pozicích.

Článek

Ministr zdravotnictví nemá podle hejtmana Mišáka připravena řešení, která by lékaře přesvědčila, aby k 1. březnu neodcházeli z nemocnic.

„Proto se na vás obracím, abyste zvolili jiný způsob k prosazení svých požadavků a neopouštěli svá místa v nemocnicích,“ řekl ve středu na setkání s lékaři ve Zlíně Mišák. Setkání se zúčastnili i představitelé České lékařské komory, Lékařského odborového klubu a vedení krajských nemocnic Zlínského kraje.

„S touto prosbou se na vás obracím jak v zájmu občanů našeho kraje, tak i zdravotních sester, zdravotnického personálu a v podstatě i v zájmu zůstávajících lékařů,“ citoval Mišák ze svého otevřeného dopisu odcházejícím lékařům. Podle jeho slov jde o skrytý záměr privatizace nemocnic a potvrzuje se podezření, že případné zavření nemocnic je zřejmě i cílem ministerské potažmo vládní neústupnosti.

„Nástroje na řešení nemá kraj, ale ministerstvo zdravotnictví a zdravotní pojišťovny,“ řekl Mišák. „Prosím, neodcházejte. Bohužel, na váš odchod by nejvíce doplatili ti, kteří věc nemohou ovlivnit.“

Ze čtyř krajských nemocnic ve Zlínském kraji chce ke konci února odejít 261 lékařů. V Krajské nemocnici T. Bati (KNTB) ve Zlíně podalo výpověď 128 lékařů z 291.

Reklama

Výběr článků

Načítám