Hlavní obsah

Senátora Guzianu postihla mozková příhoda

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Další hlas v Senátu ztratila na nějakou dobu ČSSD. Po smrti Jiřího Dienstbiera postihla v pondělí osmapadesátiletého Petra Guzianu náhlá cévní příhoda. Senátor, jenž je civilním povoláním chirurg, leží momentálně ve Fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě.

Článek

Guziana je senátorem za volební obvod 72 – Ostrava od roku 2008. „Byla to cévní příhoda, není to nic vážného, už je to v pohodě,“ řekl Právu senátor. Víc nechtěl o svém zdravotním stavu hovořit.

Nic bližšího nesdělil ani mluvčí fakultní nemocnice Tomáš Oborný. "Osobní informace o konkrétních pacientech, kteří jsou navíc veřejnými činiteli,  neposkytuji,“ omluvil se.

Podle předsedy ostravské ČSSD Miroslava Nováka by neměl být Guzianův stav nijak vážný. „Prognóza je, že to bude bez jakýchkoliv následků, takže by to mělo dopadnout dobře,“ řekl Novák.

Potvrdil ale, že na nějakou dobu se bude muset sociální demokracie v Senátu obejít bez Guzianova hlasu. „Určitě bude nějakou dobu v rekonvalescenci, v mandátu ale bude dále pokračovat,“ ujistil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám