Hlavní obsah

Rath útočí na Haškovu Asociaci krajů

Spory středočeského hejtmana Davida Ratha s jihomoravským hejtmanem, šéfem Asociace krajů ČR a jedním z kandidátů na post předsedy ČSSD Michalem Haškem se vyostřují. Rath nejprve asociaci vykázal ze svého sídla a nyní jí neposlal 750 000 Kč jako členský příspěvek. Hašek naznačil, že jde o součást vnitrostranického boje před sjezdem ČSSD.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž), Novinky

Michal Hašek (vlevo) a David Rath (oba ČSSD)

Článek

Rath své počínání vysvětluje tím, že Hašek platí z peněz asociace zakázky pro advokátní kancelář někdejší političky ČSSD Petry Buzkové. Ta podle Ratha zároveň dělá Haškovi poradkyni v boji o post šéfa strany, uvedl server iDnes.

"Kolega Rath zatím nepodpořil jako jediný z hejtmanů rozpočet Asociace krajů ČR, připomenu výpověď Kanceláře Asociace krajů z prostor Středočeského kraje. Každý si asi lehce odpoví na otázku, zda je to vnitrostranický boj, můj však rozhodně nikoliv," reagoval na rozhodnutí středočeského hejtmana Hašek.

O výhradách k Buzkové nikdy nemluvil, tvrdí Hašek

"Argument údajného nesouhlasu s P. Buzkovou doktor Rath do dneška nikdy nepoužil, považuji to za záminku, reálný důvod blokovat rozpočet a práci všech ostatních hejtmanů nemá," doplnil Hašek, podle kterého jde i o zajímavý signál dovnitř ČSSD, kde se chce Rath ucházet o post místopředsedy. "Každý má šanci vidět, jak si dr. Rath představuje týmovou práci," podotkl Hašek.

Se Středočeským krajem chce nicméně dále jednat. "Pokud panu Rathovi tolik chybí v miliardovém rozpočtu kraje na roční příspěvek Asociaci, jistě budeme s chladnou hlavou hledat dohodu, jak to řešit," uzavřel šéf Asociace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám