Hlavní obsah

Michálek: když bude výběr objektivní, vrátím se do čela fondu

Právo, dan
Praha

Bývalý ředitel Státního fondu životního prostředí Libor Michálek, kvůli kterému padl ministr životního prostředí Pavel Drobil z ODS, věří, že vyhraje výběrové řízení na post, z kterého ho Drobil odvolal. Do fondu se chce vrátit, i když ví, že mu nový ministr Tomáš Chalupa (ODS) nemůže být přátelsky nakloněný.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Libor Michálek

Článek

„Chtěl bych na fondu dokončit práci, jako je projekt zelené banky, takže půjdu do výběrového řízení,“ řekl Právu.

Na otázku, proč nepřijal nabídku ministra dopravy Víta Bárty, který mu nabídl funkci ve Státním fondu dopravní infrastruktury (SFŽP), a zda ji v případě neúspěchu přijme, sebevědomě uvedl: „Chtěl jsem využít všechny možnosti. Pokud budou kritéria výběrového řízení nastavena objektivně, tak myslím, že tu otázku řešit nebudu muset.“

Již dříve ale připustil, že pokud neuspěje, k Bártovi se zřejmě vydá. „Pokud by se to (návrat do čela SFŽP) do budoucna ukázalo jako uzavřená záležitost, tak je potom další v pořadí nabídka pana Bárty,“ řekl Michálek.

Chalupa po svém vstupu do úřadu uvedl, že výběrové řízení na nového ředitele fondu bude řešit až poté, co si nechá zpracovat procesní, personální a forenzní audit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám