Hlavní obsah

ODS opakovaně vyzvala Bártu, aby vysvětlil údajné špehování ABL

– Praha
Novinky, jim

Výkonná rada občanských demokratů se usnesla na společné výzvě vůči ministru dopravy Vítu Bártovi (VV), aby vysvětlil spekulace v médiích týkající se údajného špehování politiků ODS na Praze 11. Před nedávnem již takto vyzval Bártu šéf strany a premiér Petr Nečas.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS) se netvářil na tiskové konferenci vždy šťastně.

Článek

Bezpečnostní soukromá agentura ABL čelí podezření, že její detektivové byli placeni za špehování komunálních politiků na Praze 11. Podle posledních informací zveřejněných Mladou frontou Dnes dokonce podpláceli policisty, aby jim předávali informace o sledovaných.

„Fakta zveřejněná MfD jsou alarmující, vyzýváme proto ministra Bártu, aby to vysvětlil,“ citovala z prohlášení rady první místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová.

Bárta, který ABL před volbami vlastnil, již při prvních spekulacích prohlásil, že důkazy jsou podvrh a informace smyšlené. Od té doby se ke kauze veřejně nevyjadřuje s odkazem na probíhající vyšetřování případu. Pouze nabídl Nečasovi, že mu osobně vysvětlení podá.

„Pro mě je nepochopitelné, že řekl, že by to vysvětlil jen mně. Za mě se nikdo schovávat nebude. Měl by to vysvětlit především veřejnosti,“ prohlásil Nečas na tiskové konferenci po jednání rady.

Výkonná rada ODS rovněž odmítla spekulace o černém financování strany tak, jak jsou prezentovány v rámci kauzy exministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS). Popřála také úspěch jeho nástupci Tomáši Chalupovi.

ODS má také již jasno o svém kandidátovi v doplňujících senátních volbách v Kladně. Kandidátem, který má obsadit křeslo po zesnulém Jiřím Dienstbierovi, byl zvolen Dan Jiránek.

Reklama

Výběr článků

Načítám