Hlavní obsah

Slavný stadión na Štvanici byl uzavřen, jeho nájemce to považuje za účelové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Stavební úřad Prahy 7 v pondělí pro veřejnost uzavřel zimní stadión na Štvanici, kde českoslovenští hokejisté v roce 1947 poprvé získali titul světových šampiónů. Nyní se na památkově chráněné Štvanici propadla část střechy. Nájemce stadiónu však tvrdí, že uzavření budovy je účelové.

Článek

„Střecha spadla v zadní části stadiónu na tribunu. Místní šetření zjistilo širší poškození trámů,“ řekl Právu mluvčí radnice Martin Vokuš. Nájemce stadiónu, jímž je společnost Apex Club Praha, která Štvanici opravila po povodni v roce 2002, tvrdí, že jde o účelový krok.

„Díra ve střeše je nad deset let zavřenou tribunou. Nechali jsme ji řízeně strhnout tesařem, aby nebyla ohrožena větší část střechy,“ popsal Právu jednatel Apexu Tomáš Doležal.

„Střecha je železná a stojí na ocelové konstrukci, která vůbec nebyla předmětem zkoumání. Předmětem zkoumání byly okrajové části v podstatě nad tribunami, kam vůbec veřejnost nemá přístup. Hlavním důvodem je to, že magistrát chce mít Štvanici volnou, aby ji mohl předat developerovi, který má smlouvu uzavřenou na tento prostor. Tohle je jenom záminka, která byla velmi snadno nalezena, protože Štvanice samozřejmě ve špatném stavu je,“ řekl Novinkám Doležal.

Stadión patří Praze, Apex ho má v nájmu od roku 1997. V roce 2008 dostal od města výpověď a dosud se o ni soudí. „Dostali jsme ji pouze od magistrátního odboru vedeného Peterem Ďuricou, městská rada ji neprojednala,“ uvedl Doležal.

Obává se, že záměrem města je stadión, který stojí v záplavové oblasti, zbourat. A poskytnout pak prostor společnosti Meridian Spa pro projekt lázní. „Stadión je ve špatném stavu, ale není ho třeba bourat, lze ho opravit. A peníze na to máme,“ řekl Doležal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám