Hlavní obsah

Krátké oteplení vystřídá opět sníh, očekávají meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následujících 30 dní bude podle pondělní dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) převážně oblačno, přičemž celé období bude podle meteorologů teplotně spíše mírně nadprůměrné.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Od 11. do 20. ledna bude převážně oblačno až zataženo s občasným deštěm, který bude postupně přecházet v déšť se sněhem či sněžení.

Noční teploty budou klesat na minus pět až jeden stupeň Celsia, postupně na dva až čtyři stupně. Přes den se budou teploty pohybovat mezi nulou a šesti stupni, ale uprostřed období mohou vystoupat až do intervalu mezi pěti a 11 stupni.

Od 21. do 31. ledna bude převážně oblačno až zataženo, místy s občasnými srážkami, většinou sněhovými. Objevit se mohou i mlhy, které budou místy mrznoucí.

Noční teploty budou klesat na minus dva až minus osm stupňů, ale na sněhové pokrývce mohou při zmenšené oblačnosti klesat až na - 15 stupňů. Přes den se rtuť teploměru bude pohybovat kolem nuly, v závěru období může vystoupat až k šesti stupňům.

První únorová dekáda bude ve znamení oblačného až polojasného počasí, místy s občasnými sněhovými srážkami. Vyskytovat se opět mohou i mrznoucí mlhy.

Noční teploty budou kolísat mezi minus třemi a minus devíti stupni, při vyjasnění může rtuť klesat až k - 12 stupňům. Denní teploty budou kolísat kolem nuly, přičemž na závěr období očekávají meteorologové oteplování.

Reklama

Výběr článků

Načítám