Hlavní obsah

Policisté dostali 90 minikamer na piráty

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Devět desítek minikamer určených pro monitorování a zaznamenávání činnosti silničních pirátů dostali v pátek policisté ve Středočeském kraji. Ministr vnitra Radek John při té příležitosti uvedl, že boj se silničním pirátstvím bude v letošním roce jednou z priorit policie.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Radek John (VV)

Článek

Středočeská policie doposud využívala 30 podobných záznamových zařízení, "Je to varování pro silniční piráty, že policie má nyní na silnicích 90 svědků a její hlídky jsou schopny zaznamenat agresivní chování na silnicích," uvedl John.

Problematika silničního pirátství je v posledních měsících stále aktuálnější. Dopravní policisté se častěji setkávají s případy, kdy řidiči luxusních silných aut ohrožují nebezpečnými manévry ostatní motoristy.

V minulém roce veřejnost šokoval vytlačovací manévr Luboše Laciny na dálnici D1, při kterém vytlačil svým vozem další z dálnice. Soud mu za to uložil pětileté vězení.

Letos v lednu zase další řidič mercedesu podle policie opakovaně nebezpečně blokoval brzděním řidiče na dálnici D1 a způsobil podle svědků nejméně jednu dopravní nehodu. [celá zpráva]

Podobná situace se stala také v prosinci na Brněnsku, kde jeden z řidičů zachytil na kameru na výpadovce na Svitavy nebezpečné chování řidiče peogeotu. [celá zpráva]

Svědek natočil nebezpečnou honičku na dálnici u BrnaVideo: Novinky

John si dal domácí úkol

V souvislosti se silničním pirátství John uvedl, že příliš nefunguje vymáhání pokut ve správním řízení. Ministr si proto uložil za "domácí úkol" zpracovat analýzu současného systému a navrhnout jeho zefektivnění.

Reklama

Výběr článků

Načítám