Hlavní obsah

Klaus si zalyžoval v areálu podporovaném evropskými penězi

Novinky, jim
Jeřmanice

Prezident Václav Klaus i se svým hradním týmem ve středu testoval novou lyžařskou sjezdovku na kopci Javorník poblíž Jeřmanic na Liberecku. Nový lyžařský areál Obří sud provozuje bývalý fotbalový reprezentant Václav Němeček, který na výstavbu sportoviště získal z evropských fondů na 100 miliónů korun.

Prezident Václav Klaus lyžoval na nové sjezdovce na LibereckuVideo: Novinky

 
Článek

Podle Němečka je právě Obří sud  jedním ze šesti nejvýznamnějších projektů v ČR pro rozvoj turistického ruchu, které EU dotovala.

Klaus si bezmála kilometr dlouhou modrou sjezdovku s jednou lavičkovou lanovkou pochvaloval. Do areálu přijel už kolem 9:00 a před polednem tam ještě i s hradním doprovodem lyžoval. Spolu s ním sjížděli kopec především členové hradního tiskového odboru i hradní kancléř Jiří Weigl a také členové osobní ochranky.

Klaus během lyžování řekl, že menší areály mimo hlavní střediska propaguje cíleně. „Nemusí každý jezdit na Černou do Špindlu,“ poznamenal prezident. Zároveň chce také zvýšit atraktivitu českých středisek před zahraničními areály.

Obří sud ale mezi nejmenší areály zřejmě patřit nebude. Václav Němeček uvedl, že celkově do něj i s obchodním partnerem investoval na 200 miliónů korun. Polovinou přitom přispěla EU ze svých fondů, vláda pak dodala dalších 20 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám