Hlavní obsah

Ledovka ve čtvrtek pokryje celou ČR

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtečních ranních hodin do pátečního dopoledne bude platit výstraha před tvorbou ledovky a náledí na českých silnicích a jiných komunikacích. Řidiči by po celé České republice měli věnovat zvýšenou pozornost jízdě, a pokud možno by za volant ani neměli zasednout, varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Po přední straně brázdy nízkého tlaku nad východním Atlantikem a západní Evropou budou od čtvrtka přes naše území v teplém jihozápadním proudění postupovat frontální systémy,“ uvádí ČHMÚ.

Z toho vyplývá, že od jihozápadu se postupně začnou na většině území vyskytovat občasné deště, zpočátku i déšť se sněhem a místy srážky mrznoucí. Právě déšť namrzající na silnicích způsobí ledovku a místy i náledí.

Řidiči by podle meteorologů měli omezit jízdy autem, pouze v případě nutnosti by měli sledovat zpravodajství Zelené vlny a jezdit velmi obezřetně. Kromě toho je třeba počítat s dopravními komplikacemi, mohou se zpomalit zdravotnické služby nebo například doprava zásobování.

Výstraha platí pro všechny kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám