Hlavní obsah

Vnitro vypsalo miliardový tendr na internet pro úřady

Právo, jt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo vnitra těsně před Vánoci vypsalo obří tendr na dodavatele hlasových, a zejména pak datových služeb pro veřejnou správu, tedy pro všechny krajské a obecní úřady.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Připojení na internet pro úředníky na příštích 18 měsíců má podle předpokladu resortu vyjít na miliardu a půl, za hlasové služby má stát zaplatit zhruba 125 miliónů korun.

Původně se v souvislosti s tendrem na internetové služby počítalo až s devíti miliardami, od takto megalomanského objemu tendru ale stát ustoupil. „Neodpovídalo to současné situaci a finančním možnostem,“ řekl Právu mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka.

Dosavadní smlouva je s jednotlivými operátory podepsaná na čtyři roky a vyprší v březnu příštího roku. „Bylo proto nutné vypsat novou zakázku, ale tentokrát jen na osmnáct měsíců. Poté bude vypracována nová koncepce, která už by napříště počítala například se zadáváním pomocí otevřené internetové aukce,“ poznamenal mluvčí.

Na základě aktuálního tendru uzavře vnitro tzv. rámcovou smlouvu s několika telekomunikačními operátory a ta určí maximální možné ceny, za které pak budou jednotlivé společnosti své služby úřadům nabízet.

Původně chtělo vnitro svěřit komplexní řešení internetového připojení pro veřejnou správu České poště, nakonec ale od tohoto záměru mimo jiné kvůli obavám z případných soudů s ostatními operátory ustoupilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám