Hlavní obsah

Ruzyňské letiště opět ruší lety kvůli počasí

Praha

Kvůli přívalům sněhu nebo mrazivému počasí v západní Evropě, Spojených státech a Rusku muselo být v pondělí na pražském ruzyňském letišti zrušeno zatím sedm letů. Počet se může dále zvýšit, protože do postižených destinací jsou naplánované další spoje.

Foto: David W Cerny, Reuters

Na informační tabuli o odletech z Ruzyně se stále objevuje slovo zrušeno.

Článek

Zrušeny byly plánované přílety a odlety do Moskvy a do Štrasburku kvůli uzavřeným letištím v cílových destinacích. Některé lety, které byly původně naplánovány na neděli, se kvůli počasí neuskutečnily ani v pondělí. Ráno neodletěla linka do ruské Samary a zrušen byl let společnosti Delta Air Lines do New Yorku ve 13 hodin.

Dopravní kolaps v severovýchodní části Spojených států způsobila sněhová bouře, v neděli zde bylo kvůli počasí zrušeno přes 2000 letů. V Rusku bojuje veřejná doprava s náporem mrazivého počasí.

V minulém týdnu narušily letecké spojení Prahy sněžení, silné mrazy nebo hustá mlha v západní Evropě. Uzavřeno bylo dočasně několik letišť, problémy s počasím postihly zejména linky do Londýna, Frankfurtu nad Mohanem, Dublinu, Štrasburku, Lipska nebo Vídně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám