Hlavní obsah

Teploty klesnou pod -20 stupňů, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Teploty by v noci ze středy na čtvrtek mohly v České republice klesnout pod minus 11, při vyjasnění dokonce až pod minus 20 stupňů. V pondělí před tím varovali meteorologové.

Článek

"Od severu bude do střední Evropy zasahovat hřeben vysokého tlaku vzduchu. Teploty ve středu v noci klesnou kvůli slabému větru, malé oblačnosti a sněhové pokrývce na většině míst pod -11 °C, výjimečně při celonočním vyjasnění i pod -20 °C," uvedli meteorologové.

Varování platí od středeční jedné hodiny v noci až do čtvrtečního rána.

Podle meteorologů by v této době měli pobyt venku omezit malé děti a starší lidé. Pokud lidé půjdou ven, neměli by zapomenout na rukavice a pokrývku hlavy a několik vrstev oblečení, připomíná ČHMÚ.

Prosinec je o pět stupňů chladnější, než je průměr

Letošní prosinec je zatím o pět stupňů Celsia studenější než obvykle. Podobně chladný poslední měsíc roku prožili Češi i v roce 1996. Vzhledem k tomu, že v následujících dnech bude ještě více chladno, bude tento rok teplotně překonán.

Na většině stanic v zemi zůstane podle meteorologů nejchladnějším prosincem ten z roku 1969.

Mrazivo bylo i v neděli. Česká republika zaznamenala podle mluvčího ČHMÚ Petra Dvořáka ledový den, protože nikde v zemi nevystoupily teploty nad nulu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám