Hlavní obsah

Odcházející české lékaře by mohli nahradit Slováci

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékaře, kteří dávají v českých nemocnicích hromadné výpovědi, by mohli vystřídat nespokojení lékaři ze SR. „Mezi Čechy a Slováky neexistuje jazyková bariéra a rovněž vzdělanostní úroveň vychází ze společného základu,“ upozornil šéf lékařských odborů SR Anton Szalay.

Foto: Václav Pergl, Právo

Figurína Dr. Exoduse na displeji odpočítává čas do plánovaného hromadného odchodu na konci letošního roku.

Článek

Prezident Slovenské lékařské komory Milana Dragula připustil, že za několik let nebude mít na Slovensku kdo léčit. „Otevírá se trh v Rakousku, v Německu. Teď ta situace v Čechách, kde jsou lékaři s podmínkami nespokojeni, ale stále mají platové hodnocení a pracovní podmínky lepší, než jsou u nás,“ uvedl Dragula pro server Aktualne.sk.

Podle Szalaye by SR měla očekávat vlnu odchodu lékařů na Moravu a do Čech. „Na to se musí ministerstvo zdravotnictví připravit,“ dodal.

Ministr zdravotnictví SR Ivan Uhliarik slibuje zlepšení v resortu. „Věříme, že všechny změny ve zdravotnictví, které momentálně připravujeme, pozitivně motivují slovenské lékaře a ti zůstanou pracovat v SR,“ prohlásila mluvčí resortu Katarína Zollerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám