Hlavní obsah

Po oblevě se na Vánoce vrátí mrazy

Právo, Václav Pergl

Od pondělí pomalu taje sníh a led, obleva potrvá podle informací Meteopressu až do čtvrtka. Na Štědrý den však opět dojde k obratu, do Česka zamíří chladný vzduch a přinese další mrazy.

Článek

„Na Štědrý den budou noční teploty 0 až –4 a přes den 0 až 4 st. Na první svátek vánoční už v noci poklesnou teploty na –2 až –8 a přes den budou v rozmezí –4 až 1,“ informovala v pondělí Právo Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

Letošní zima začne 22. prosince v 0.38 hodin.

V místech, kde leží od 1 do 5 cm sněhu, zejména v Jihomoravském kraji, kvůli oteplení na Štědrý den sníh roztaje. Naopak tam, kde je sněhu víc, například v Praze a Středočeském kraji, bude záležet na intenzitě smíšených srážek. „Prozatím to vypadá, že díky ochlazení na Štědrý den by mohlo sněžit i v nižších polohách,“ uvedla Honsová.

Meteopress v pondělí vydal i dlouhodobou předpověď na 30 dní.

Od 21. do 31. prosince má být zprvu obleva a od poloviny období noční teploty –6 až –12, ojediněle –15, denní –6 až –1 st. Od 1. do 10. ledna ráno –2 až –8, přes den –5 až 1 st., slabé sněžení. Od 11. do 20. ledna srážky smíšené, ráno –2 až –7, přes den –3 až 3 st.

Období jako celek má být teplotně podprůměrné a srážkově průměrné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám