Hlavní obsah

Naklonujme Michálka, vyzývá jeho fanklub na Facebooku

Právo, map

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aférou kolem Státního fondu životního prostředí žije už i internetový Facebook. Na podporu odvolaného šéfa fondu Libora Michálka vniklo několik stránek. Například Libor Michálek Fanclub, který má již stovky fanoušků.

Foto: Milan Malíček, Právo

Libor Michálek

Článek

„Škoda, že nemůžeme pana Michálka naklonovat. Lidí, jako je on, není nikdy dost. Zvláště zoufale se jich nedostává ve vrcholných funkcích řízení našeho státu. Proto místo abychom se stali prosperujícím demokratickým státem, stále více se přibližujeme kdejaké zkorumpované banánové republice,“ vyjadřuje svůj názor třeba Simona Stašáková.

Tvůrci Fanclubu upozorňují, že s Michálkem stát zametl už podruhé: „V roce 1996 byl vyhozen z Fondu národního majetku poté, co upozorňoval na ztráty, které může stát utrpět zejména v případě prodeje státního podílu v bance IPB. Okamžitou výpověď, kterou v této souvislosti dostal, soud o rok později zrušil.“

Zároveň podotýkají, že Fanclub byl založen 17. prosince 2010 a vznikl jako spontánní projev sympatie Michálkovi, přímo jej nezastupuje a ani s ním (zatím) není jinak v kontaktu.

„Přiznám se, že VV jsem nevolil. Ale jestli se k tomu postaví čelem, tak mají můj hlas jistý. A věřím tomu, že i mnoho dalších hlasů,“ dodává například Jiří Němec. Elen Brabcová zase upozorňuje: „ODS už ztratily i pud sebezáchovy. Budiž jim země lehká. A nás chraň pánbůh.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám