Hlavní obsah

Tůma má na pražské radnici první funkci, neplacenou

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Exguvernér ČNB a volební lídr pražské TOP 09 Zdeněk Tůma se ve čtvrtek stal místopředsedou finančního výboru zastupitelstva. Spolu se starostou Prahy 11 Daliborem Mlejnským (ODS) budou zastupovat předsedu výboru Petra Hulinského (ČSSD). Ani jeden z těchto tří zastupitelů nebere odměny za práci pro město.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Tůma (TOP 09)

Článek

Tůma, který odmítá post placeného šéfa kontrolního výboru, s určitostí o nové funkci nevěděl. „Místopředsedou finančního výboru jsem se asi stal, kolegové mě navrhovali, ale já jsem se jednání výboru neúčastnil,“ reagoval pro Právo Tůma. Jeho a Mlejnského zvolení Právu potvrdil Hulinský. „Oba podpořili všichni přítomní členové výboru,“ přiblížil Hulinský.

Na výboru promluvil i primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Podle zdroje Práva zmínil nutnost šetřit a měl v té souvislosti jmenovat dopravní podnik, technickou správu komunikací a stavbu městského okruhu. Tůma to komentovat nechtěl. „Ani bych nechtěl předjímat diskuzi, kterou máme na finančním výboru před sebou,“ uvedl Tůma.

Jeho kolega Martin Dlouhý (TOP 09) Právu řekl, že Svobodův vstup byl stručný a obecný. Dlouhý nepředpokládá ani drastický dopad podoby státního rozpočtu na městské finance. Praha, která letos hospodaří skoro s 50 miliardami korun, podle něho přijde proti roku 2010 o stamilióny korun. „Myslím, že by to nemuselo mít až tak závažné důsledky,“ poznamenal Dlouhý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám