Hlavní obsah

Dohoda o novém policejním prezidentovi se zkomplikovala

Právo, rav, jt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden uzavřená koaliční dohoda o rezignaci policejního prezidenta Oldřicha Martinů a nástupu šéfa zlínské krajské policejní správy Bedřicha Koutného na jeho místo se v noci z úterý na středu zkomplikovala.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policejní prezident Oldřich Martinů

Článek

Podle informací Práva totiž na noční jednání vlády premiéra Petra Nečase (ODS) dorazila informace, že Koutný nabídku stát se nejvyšším policejním činitelem nakonec odmítl. On sám to ale zatím nepotvrdil.

„Proběhly dílčí konzultace a vše je zatím otevřené. Neřekl jsem ani ano, ani ne. Klíčová bude třístranná schůzka plánovaná na dnešek,“ řekl k tomu ve středu Právu Koutný.

Vše přitom bylo až do úterní noci údajně zcela jasné. Ministr vnitra Radek John (VV) společně s Nečasem měli ve středu oficiálně ohlásit rezignaci Martinů i odchody jeho některých podřízených včetně náměstka pro uniformovanou policii Ivana Bílka.

A naopak vládní činitelé chtěli oznámit, že nástupcem Martinů bude již avizovaný Koutný. Ten si s sebou měl přivést na prezidium jako nejbližšího podřízeného svého nynějšího náměstka Tomáše Martince a vrcholnou funkci měl rovněž získat současný náměstek jihomoravské policejní správy pro vnější službu Petr Lessy.

Zatím také není jasné, co bude dál se samotným Martinů. Vládní koalice pro něj totiž dosud nenašla adekvátní působiště.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám