Hlavní obsah

Policisté proti policistům aneb Demonstrace před Sněmovnou

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policajti proti policajtům, tak ve středu ráno vypadala situace před Sněmovnou. Na jedné straně policisté ve službě, kteří v posíleném počtu hlídali Sněmovní ulici, na druhé straně zhruba stovka policistů a hasičů mimo službu demonstrující proti vládním škrtům.

Článek

Policisty proti policistům nepřímo staví shromažďovací zákon, který zakazuje v blízkosti parlamentu demonstrovat. Ti demonstrující vyjadřovali svůj nesouhlas se škrty transparenty s hesly „My vás chráníme, vy nás likvidujete, vaši hasiči", nebo „Sobě víc, nám nic, styďte se!“.

Asi desítku demonstrujících policistů a hasičů pustili jejich kolegové na sněmovní galerii, kde chtěli sledovat projednávání státního rozpočtu. Kvůli hádce poslanců ale zatím k jeho schvalování nedošlo, poslanci vyhlásili  do půl dvanácté pauzu a demonstranti proto galerii opustili. [celá zpráva]

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hasiči na demonstraci u Sněmovny

„Zdůrazňuji, že se nejedná jen o platy, byť se o tom takto stále hovoří. Na policisty a hasiče bude velmi těžce dopadat zúžení provozních výdajů a investic," vysvětlil už ráno v ČRo předseda Nezávislého odborového svazu Policie ČR Milan Štěpánek.

Podle něj se policistům nelíbí ani umělé a nepromyšlené snižování jejich počtu. „Budeme nadále připomínat, že nejsme s tímto stavem spokojeni a jde nám především o to, aby byla zachována bezpečnost a kvalita služeb policie i hasičů,“ dodal Štěpánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám