Hlavní obsah

Radní za VV: Langer je jeden z největších zlodějů v zemi

Právo, rsk
Praha

O menší rozruch se v neděli na ideové konferenci VV postaral teplický radní Tomáš Jarolím, kterého rozčílilo vystoupení exministra vnitra Ivana Langera (ODS) v ČT při duelu s předsedou VV a nynějším šéfem vnitra Radkem Johnem. Langera označil za „jednoho z největších zlodějů v zemi“.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ivan Langer

Článek

Jarolím mluvil o nefunkčnosti současné sociální politiky a upozornil na to, že spousta peněz byla utracena zbytečně, když mohla být využita na pomoc občanům. Podle něj společnost nemá na to, aby živila příživníky a zloděje a chybějící peníze v systému vedou k tomu, že lidé „označují cigány za vyžírky“ vysávající rozpočet.

„Bavíme se o miliardách. Jakmile jsem Langera viděl v televizi, tak se mi vybavily všechny kauzy, které jsem jako novinář dostával na stůl. A viním ho z toho, že nefunguje ministerstvo a policie tak, jak by měla a že mám reálné podezření z toho, že se tam peníze rozkrádaly. A myslím, že v tom měl Langer prsty, protože to dovolil,“ řekl Právu s tím, že by Langrovy kauzy měl někdo vyšetřit. [celá zpráva]

Jarolím například Langerovi vytkl převod optické sítě z policie na Českou poštu. „Jsem přesvědčen, že se Langer velmi snaží, aby se zprivatizovala Česká pošta a on měl v tom prsty. Byl to také on, kdo nechal odsouhlasit zákon, v němž se za odposlechy, které poskytovali operátoři zadarmo, se začalo vyplácet 60 korun za řádek. To je miliarda, která mohla jít jinam. Jsou to jedny naše peníze a budou chybět jinde,“ doplnil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám