Hlavní obsah

Řidiče znovu potrápí náledí, ledovka i závěje

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S rozmary počasí se podle informací meteorologů budou lidé potýkat i v dalších dnech. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v neděli varování před tvorbou závějí, sněhových jazyků a ledovky či náledí. Výstraha platí pro všechny kraje ČR.

Foto: Pro Novinky Miloš Hermann, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zatímco s nebezpečnými jevy, které souvisí se sněhovou nadílkou posledních dní se budeme potýkat až do pondělního podvečera, ledovka respektive náledí bude hrozit pouze v noci a nad ránem.

"V důsledku ochlazování se bude na většině území tvořit náledí, zejména v noci z neděle na pondělí. V důsledku čerstvého nárazového větru a sněžení se budou místy tvořit sněhové jazyky, na horách i sněhové závěje," upozornil ČHMÚ.

Do pondělí by mělo napadnout dalších až pět centimetrů nového sněhu v nížinách. V horských oblastech se může jednat až o 20 centimetrů, dodali meteorologové. Se sněhovými jazyky by se mohli řidiči v menší míře setkávat až do středy.

Reklama

Výběr článků

Načítám