Hlavní obsah

Komunistická poslankyně zaměstnává syna jako asistenta

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komunistická poslankyně Marie Nedvědová zaměstnává jako svého asistenta vlastního syna. KSČM přitom po květnových volbách do Sněmovně veřejně deklarovala, že její zákonodárci nebudou zaměstnávat své rodinné příslušníky.

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

JUDr. Marie Nedvědová

Článek

Fakt, že se komunistická poslankyně postarala o výdělek pro syna z peněz daňových poplatníků, dokládá web Sněmovny. Zákonodárci mají na asistenty k dispozici 35 tisíc korun měsíčně. Vzhledem k tomu, že syn je jediným asistentem Nedvědové, má k dispozici celou částku.

Nedvědová v neděli na dotaz Práva zaměstnávání syna coby poslaneckého asistenta potvrdila. Poslankyně se zaklíná tím, že syn je jen nouzové řešení.

„Dělala jsem výběrové řízení a hledala jsem a zatím jsem nikoho vhodné nenašla, kdo by měl patřičné vzdělání a byl mi 24 hodin k ruce,“ řekla Právu s tím, že bude hledat dál.

Šéfovi poslanců KSČM Kováčikovi chování „podřízené“ vadí. „My jsme jasně řekli, že nepřichází v úvahu, aby kdokoliv zaměstnával jakéhokoliv rodinného příslušníka,“ řekl Právu.

Zároveň ale Kováčik přiznal, že nemá v rukou žádné páky, jak Nedvědovou donutit, aby syna nezaměstnávala.

„Budu na ni apelovat a budeme se snažit řešit to apelací i prostřednictvím krajské organizace,“ doplnil Kováčik. Rudá poslankyně Nedvědová byla zvolena za Liberecký kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám