Hlavní obsah

John chce od 1. ledna nového policejního prezidenta, starý stále slouží

Právo, rsk
Praha
Aktualizováno

Ministr vnitra a předseda Věcí veřejných (VV) Radek John chce, aby nový policejní prezident nastoupil místo Oldřicha Martinů do funkce od 1. ledna. Novinářům to řekl v sobotu na tiskové konferenci s tím, že jeho protikorupční strategii podporuje celá strana a že je třeba přenést boj proti korupci i do nejvyšších pater.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda VV a ministr vnitra Radek John

Článek

„Doufám, že kabinet přijme vládní strategii boje proti korupci, kterou ministerstvo vnitra předloží v polovině prosince. Současně od 1. ledna bude nový nejvyšší státní zástupce a dobrým signálem pro veřejnost by bylo, aby od 1. ledna byl i nový policejní prezident s novým týmem,“ prohlásil John.

Ministr naznačil, že by se o osudu Martinů mělo rozhodnout příští týden, kvůli personálním změnám na policejním prezidiu se John již setkal s premiérem Petrem Nečasem (ODS).

„Jednali jsme o tom, jak to, že policie nevyšetřila žádnou velkou kauzu a co všechno politici mohou udělat, když se nemohou vměšovat do vyšetřování. Jednali jsme o tom, co udělat pro to, aby veřejnost uvěřila, že to vláda myslí vážně s bojem proti korupci,“ dodal John.

Ministr tvrdí, že za jeho působením na vnitru stojí úspěchy. „Oproti loňsku bylo vyšetřeno o 62 procent více přijetí úplatku, 700 procent více případů při pletichách ve veřejné soutěži a 347 zkorumpovaných policistů,“ řekl dále John.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám