Hlavní obsah

Silnici v Hřensku opět uzavřeli kvůli padajícím skalám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hřensko

Silnice z Hřenska do Německa byla v pátek opět uzavřena, protože na ní opět hrozí zřícení skalního bloku. Uvedlo to Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Komunikaci na místě není možné nijak objet. Zavřená bude až do jara, pak bude možné ji sanovat.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Silnice už byla letos dvakrát uzavřena, na nebezpečí zřícení skal upozorňují nainstalovaná čidla.

Zákaz vjezdu je na místě označen svislým dopravním značením a červeně svítícím semaforem. "V sobotu bude provedena přechodná úprava orientačního dopravního značení v Děčíně, aby byla s dostatečným předstihem zajištěna informovanost uživatelů komunikace," uvedlo ŘSD.

Silnice letos už byla uzavřena, když se skály začaly hýbat po srpnových povodních. ŘSD ji zprůjezdnilo v polovině listopadu, pohyb uvolněných masivů od té doby monitorují čidla napojená na semafor. V případě nebezpečí mají čidla zastavit dopravu na frekventované silnici spojující přes Hřensko Děčín s německým Bad Schandau.

Silnice byla uzavřena i tento týden, protože čidla signalizovala, že se nad ní pohnul skalní masiv. Později se však ukázalo, že příčinou signálu byl pád kusu ledu, který se na čidlo zřítil ze skály, otřásl jím a ještě mu narušil izolaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám