Hlavní obsah

Do zlínského babyboxu někdo odložil čerstvě narozenou holčičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Do zlínského babyboxu odložil někdo ve středu v noci zdravou, čerstvě narozenou holčičku. Babybox číslo 5 byl otevřen v Nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně na Mikuláše v roce 2007.

Foto: Martin Polák , Právo

Ilustrační foto

Článek

„Mobil mi zadrnčel u hlavy 8. prosince ve 21:32:13 a hlásil – Babybox Zlín – dveře otevřeny – box aktivní. Plané zprávy dostávám někdy i několikrát denně, jenže tentokrát senzory na mé holé hlavě zafungovaly dokonale,“ uvedl ve svém mailu zakladatel babyboxů v Česku, spisovatel Ludvík Hess.

„Váží 3 010 gramů,“ uvedla sloužící lékařka Věra Dostálková. Holčička dostala jméno po ní. Věruška se stala 39. děťátkem odloženým do babyboxu. Skóre holčičky versus kluci je v tuhle chvíli 24 : 15. Dítě bude podle Hesse asi z chudých poměrů, protože byla zabalená jen v tričku a v ručníku.

Jde o první dítě odložené do zlínského babyboxu. Hlavním mecenášem jeho zřízení je brněnská firma 100MEGA Distribution a její majitel Ing. Petr Bečička. Velkou podporu poskytl zlínskému babyboxu tehdejší hejtman Libor Lukáš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám