Hlavní obsah

Švejnar se stal členem Národní ekonomické rady vlády

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ekonom Jan Švejnar a prezident Komory daňových poradců ČR Jiří Nekovář se na návrh ministra dopravy Víta Bárty (VV) stali novými členy Národní ekonomické rady vlády (NERV).

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ekonom Jan Švejnar

Článek

Bártův návrh schválila v úterý večer na svém zasedání vláda. NERV má po rozšíření 17 členů. Právu to sdělil zdroj, který byl jednání kabinetu přítomen.

Informaci následně potvrdil tajemník NERV David Havlíček. „Určitě to mohu potvrdit,“ sdělil ve středu na dotaz Práva.

Ministr Bárta řekl Právu, že návrh na jmenování Švejnara a Nekováře předkládal formálně po dohodě ministrů z Věcí veřejných. „Je to stranická nominace pro doplnění těchto jmen,“ uvedl ministr dopravy.

„Jsou to jména odborníků, kterých si vážíme, a které považujeme za vhodné, aby přispěli k zásadním reformním diskusím. Ať už pan Švejnar řekněme svým středovým založením, tak pak Nekovář především svojí fundovaností v oblasti daňové politiky, kterou my považujeme za nedílnou součást diskuse o důchodové reformě,“ vysvětlil návrh ministrů VV Bárta. Dodal, že NERV se v rozšířeném složení sejde na jednání příští týden. Bárta doufá, že už tato schůzka odborníků bude doplněna o specifické pohledy nových členů.

Reklama

Výběr článků

Načítám