Hlavní obsah

Výhybky zapadávají sněhem, vlaky nabírají zpoždění

Aktualizováno

Sněžení, které ve středu postihlo prakticky celou Českou republiku, komplikuje nejen dopravu na silnicích, ale i na železnici. Problémy způsobují zejména zapadané výhybky, které musí železničáři čistit, přičemž čekající vlaky nabírají zpoždění. Zatím žádná trať nebyla uzavřena. Informovali o tom mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský a Radek Joklík.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

Nejhorší situace je v železničních uzlech Brno a Přerov. Problémy jsou na frekventované železniční trase Brno-Česká Třebová, která je součástí hlavního železničního průtahu Českem Břeclav-Česká Třebová-Děčín.

Vlaky po 16:00 začaly nabírat dvacetiminutová zpoždění. U některých spojů směřujících na Českou Třebovou se později zpoždění prodloužilo až na 35 minut. Výsledkem toho byly přeplněné čekárny na nádražích.

Kromě jižní a východní Moravy mohou mít vlakové spoje zpoždění i na trati Praha - Plzeň nebo v pražském železničním uzlu. Zpožďují se také vlaky, které přijíždějí ze Slovenska a Polska, kde se zdržení pohybuje v rozsahu 40 až 60 minut. Cestující by měli podle Joklíka sledovat informace ve stanicích a na webu Českých drah.

Některé vlaky mají podle údajů na internetu ještě větší zpoždění. Například osobní vlak, který vyjíždí ve 14:19 ze severomoravského Bohumína do Nezamyslic na Prostějovsku, měl kousek před cílem téměř hodinové zpoždění. Podobně tomu bylo v případě osobního vlaku z Hranic na Moravě do Olomouce. Mnohé dálkové spoje navíc přijíždějí do Čech a na Moravu se zpožděním už ze zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám