Hlavní obsah

Další silné sněžení přijde ve středu, o víkendu přituhne

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatímco v úterý by mělo sněžit spíše místy a ojediněle, ve středu očekávají meteorologové další sněhovou nadílku. Víkend by naopak měl být prakticky beze srážek, je potřeba se však připravit na mrazivé počasí. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal varování před sněžením a tvorbou závějí.

Článek

V úterý by mohlo místy napadnout do dvou centimetrů nového sněhu. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi minus šesti a minus dvěma stupni, informovala Novinky Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

"Ve středu přijde v průběhu dne výrazné sněžení," konstatovala Honsová s tím, že v nížinách napadne do pěti, na horách do deseti centimetrů. Sněžit by mělo především v Čechách. Ranní teploty poklesnou na minus šest až minus deset stupňů, přičemž v horských oblastech může rtuť klesnout až na minus 15 stupňů. Přes den by mělo být mezi minus osmi a minus čtyřmi stupni.

ČHMÚ v úterý vydal výstrahu před tvorbou závějí a sněhových jazyků a sněžením. Platí pro celé území republiky od středečního odpoledne do čtvrtečního rána.

Ve čtvrtek by znovu mohlo sněžit. Srážkové úhrny budou zhruba stejné jako předchozí den. Ranní teploty poklesnou na minus pět až minus devět stupňů, přes den bude mezi minus šesti a minus dvěma.

V pátek a o víkendu by mělo být převážně polojasno a beze srážek. Teploty mohou ráno ojediněle klesat až k minus 20 stupňům, na většině území však bude mezi minus osmi a minus 12 stupni. Přes den se bude rtuť pohybovat mezi minus osmi a minus třemi stupni. Objevit se mohou i mrznoucí mlhy.

Husté sněžení a závěje na silnicích v pondělí značně komplikovaly dopravu. U příjezdu do Slaného havaroval kamión s nápravou tak, že se jeho kabina proti ní stočila téměř o 180 stupňů. Podle majitele vozidla řidič neubrzdil za dalším stojícím kamiónem, který svítil výstražnými světly a pouštěl jedoucí osobní vůz v protisměru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám