Hlavní obsah

Senátor Štětina dal v Praze 10 Richterovi košem, vadí mu spolupráce s komunisty

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po uzavření koaliční dohody mezi ODS a ČSSD na pražském magistrátu, která vedla k vyšachování vítěze voleb TOP 09, vázne spolupráce mezi oběma pravicovými stranami i na místní úrovni. TOP 09 odmítla spolupráci s ODS v desáté městské části, a i zde proto vznikla koalice ODS se sociálními demokraty. Korunu všemu dal senátor Jaromír Štětina, který odmítl schůzku nabízenou starostou Milanem Richterem (ODS).

Článek

"Přistoupit na spolupráci se staronovým starostou Prahy 10 panem Milanem Richterem by znamenalo nerespektovat vůli jedenácti tisíc Pražanů, kteří mi dali v senátních volbách svůj hlas,“ uvedl Štětina, který v Praze 10 obhájil post senátora.

Nedokážu spolupracovat s politiky, kteří vsadili na spolupráci s komunisty
Senátor Jaromír Štětina

Štětina, kterému Richter nabídl spolupráci, se pozastavil především nad tím, že v čele kontrolního výboru radnice usedne komunistická poslankyně Marta Semelová. "Nedokážu spolupracovat s politiky, kteří vsadili na spolupráci s komunisty," konstatoval Štětina.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Pražský radní pro kulturu Milan Richter

"Představa, že Vaši radnici budou „kontrolovat“ členové pražské organizace KSČM soudružky Semelové, patřící ke stalinistickým extrémistům, aniž by Vám to sebeméně vadilo, je pro mne nepřekonatelná," napsal Štětina Richterovi. Zároveň připomněl, že TOP 09 se o post předsedy kontrolního výboru také ucházela.

Senátor také poukázal na skutečnost, že radnice "používala při volbách nepravdivé dehonestační metody, projevovala aroganci k obyvatelům Prahy 10, prosazujícím v občanských sdruženích své požadavky a dlouhá léta konzervovala korupční prostředí".

ODS v Praze 10 podle svého vyjádření měla jako prioritu vyjednávání s TOP 09, která však tuto spolupráci odmítla. "Díky tomuto prohlášení jsme zahájili jednání s ČSSD Praha 10, se kterou probíhá spolupráce na městské části Praha 10 již od roku 1994," uvedli občanští demokraté.

Reklama

Výběr článků

Načítám