Hlavní obsah

Řidiče trápí namrzlé silnice, meteorologové varují před náledím

Aktualizováno

Řidiči se v pátek i v sobotu musí připravit na komplikace způsobené počasím. V Krkonoších v noci sněžilo, na silnicích tak leží několikacentimetrová ujetá vrstva sněhu. Podobná situace je i v Orlických horách, kde navíc hrozí místy i námraza. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v pátek výstrahu před tvorbou náledí.

Článek

Výstraha platí od pátečních 17 do sobotních 10 hodin pro Vysočinu, Prahu, Středočeský, Liberecký, Pardubický, Královéhradecký, Ústecký, Karlovarský, Jihočeský a Plzeňský kraj.

Zmrazky se mohou vyskytovat i na silnicích nižších tříd ve středních Čechách, zejména v okrese Praha-východ. Obezřetnost silničáři doporučují i na Kladensku, Kolínsku, Kutnohorsku, Nymbursku a Příbramsku.

Podle informací Ředitelství silnic a dálnic sněží v pátek ráno na Karlovarsku. Již v průběhu noci zde napadlo až pět centimetrů.  Na tamních komunikacích nižších tříd leží ve vyšších polohách ujetá vrstva sněhu. Na Tachovsku varují silničáři před možným vznikem náledí. Sněžení zasáhlo také oblast Krušných hor.

Na silnicích na Vysočině se v některých úsecích objevuje mlha, která zhoršuje viditelnost. Sníh leží i na silnicích na severu Olomouckého kraje. V okolí Hanušovic na Šumpersku leží na lokálních vozovkách ujetá vrstva sněhu krytá posypem, na Olomoucku se mohou na silnicích tvořit námrazy, viditelnost také v tomto okrese místy komplikuje mlha. Totéž platí pro Prostějovsko.

Silnice jsou na Šumavě holé a vymrzlé, ve vyšších polohách, kde nejsou chemicky udržované, leží slabá vrstva sněhu krytá posypem.

V průběhu dne by od západu mělo přibývat oblačnosti, objevit se může i sněžení. V nižších polohách půjde o srážky smíšené nebo dešťové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám