Hlavní obsah

Svoboda: Velká koalice není v rozporu s vůlí voličů

Právo, trj
Praha

Petice proti velké koalici na pražském magistrátu přiměla designovaného primátora Bohuslava Svobodu (ODS) k reakci. Autorům Listopadové výzvy, jíž od čtvrtka na webu zmenpolitiku.cz podepsalo už na 10 tisíc lidí, napsal, že se hluboce mýlí, když tvrdí, že koalice ODS s ČSSD je v přímém rozporu s vůlí voličů.

Foto: Petr Horník, Právo

Bohuslav Svoboda

Článek

„Koalice vznikla zcela demokraticky na základě výsledků volby vás a vašich spoluobčanů. Já sám jako volební lídr ODS, bez ohledu na zprávy z druhé ruky, jsem příkladem jednoznačné změny a také garantem dořešení sporných projektů,“ uvedl Svoboda.

Lidé podepisující petici konstatují, že koalice ODS s ČSSD nemá jejich důvěru. [celá zpráva]

„Veřejnost je dlouhodobě znepokojena zejména signály o podezřelých kauzách a korupci na pražském magistrátu za minulého vedení. Zachování kontinuity vedení magistrátu a osob na něj napojených vzbuzuje obavy, že korupční kauzy nebudou důsledně objasněny a vyšetřeny a že nedojde k potřebné nápravě stávajících poměrů a odstranění zavedených praktik,“ stojí v petici.

Svoboda tvrdí, že požadavek nemilosrdně zatočit s korupcí je i jeho cílem.

„Známkou vyspělosti demokratického systému je možnost ovlivnit vlády a správu veřejných záležitostí standardními cestami, a také schopnost přijmout jiný než vlastní názor. V současné chvíli to však vypadá, že poněkud nesprávně hodnotíte současnou politickou situaci a to ještě před započetím práce nového zastupitelstva,“ napsal Svoboda autorům výzvy, mezi nimiž nechybí jméno divadelníka Petra Formana, překladatele Martina Hilského, jaderného fyzika, filosofa Zdeňka Kratochvíla, politologa Jiřího Pehe, architekta Josefa Pleskota, režisérky Heleny Třeštíkové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám