Hlavní obsah

Západočeská univerzita sebere první tituly asi ještě tento měsíc

Právo, ib
Plzeň

Západočeská univerzita zřejmě začne ještě v listopadu s odebíráním neoprávněně získaných titulů z plzeňské právnické fakulty. Jako první by měl přijít na řadu bývalý šéf plzeňských strážníků Luděk Hosman, který z velké části opsal svoji bakalářskou práci. A také dva držitelé titulu Ph.D.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý předseda akademického senátu Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni Daniel Telecký

Článek

„V těchto třech případech by mělo být rozhodnuto do čtrnácti dnů,“ řekl Právu František Korbel, právní expert univerzity. Pokračuje také řízení se zhruba patnácti magistry. „Tam by mělo být jasno do konce roku,“ doplnil Korbel.

O koho jde, univerzita tají. Mezi absolventy, kteří mají přijít o titul Ph.D., ale není podle  informací Práva žádné z nejznámějších jmen spojených se skandály na škole. Tedy ani někdejší šéf akademického senátu Daniel Telecký, který údajně doložil potřebnou publikační činnost, ani bývalý proděkan Ivan Tomažič, jehož případ ještě prošetřuje policie.

A v tuto chvíli nemusí mít obavy ani bývalý náměstek policejního prezidenta Jan Brázda – jeho případ bude zřejmě řešen až v rámci magisterských titulů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám