Hlavní obsah

Obviněných v kauze Central Group může být víc

Právo, Josef Koukal
Praha

Pět obvinění a vazba pro ředitele developerské firmy Central Group nemusí být zdaleka konečný účet aktuální kauzy daňových podvodů, která o víkendu vyvrcholila zadržením pěti manažerů. Na mimořádné tiskové konferenci to uvedl vedoucí odboru závažné hospodářské a finanční kriminality Vrchního státního zastupitelství v Praze Ladislav Letko.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Central Group měla spoustu dodavatelů a spousta z nich může být fiktivních,“ uvedl Letko s tím, že kromě počtu obviněných může být výrazně navýšena i celková částka vzniklé škody z daňového úniku. Ta v současné době převyšuje 200 miliónů korun.

Policie podle Letka v období od loňského května prověřila faktury společnosti, z nichž 700 považuje za podezřelých a zmiňuje je v obvinění manažerů. Těm hrozí za podvodné snižování daňového základu pro výpočet daně z příjmu a krácení DPH až desetileté tresty.

Firma odpovědnost odmítá a z podílu na kauze obviňuje konkurenci. To naopak rezolutně odmítl Letko. Případná arbitráž, kterou Central Group pohrozila České republice, podle něj nemá šanci na úspěch.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám