Hlavní obsah

Exministr Kohout váhá s odjezdem do Kyjeva

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) podle dobře informovaného zdroje Práva nabídl svému předchůdci Janu Kohoutovi post velvyslance na Ukrajině. Kohout nyní váhá, zda pozici v Kyjevě přijmout.

Foto: Petr Horník, Právo

Exministr zahraničí Jan Kohout

Článek

Podle zdroje Práva nabídl Schwarzenberg tento týden Kohoutovi místo velvyslance na Ukrajině. Exministr prý ale do Kyjeva nechce odjet a tím pádem se jeho angažmá na ministerstvu údajně chýlí ke konci.

Kohout v sobotu na dotaz Práva sice nechtěl nic potvrzovat, ale připustil, že nyní zvažuje, kam nasměruje svou kariéru. "Zatím nemůžu nic potvrdit. Vzal jsem si několik týdnů na rozmyšlenou, jak na ministerstvu dál," řekl Kohout.

Exministr se přitom v uplynulých dnech začal více objevovat v rámci české politiky, když podepsal Desatero ČSSD nové generace kandidáta na předsedu oranžových Michala Haška.

Kohout navíc obdržel nominaci na post místopředsedy ČSSD. Odjezd do Kyjeva by znamenal konec působení v rámci největší opoziční strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám