Hlavní obsah

VV budou prát špinavé prádlo za zavřenými dveřmi

Právo, Jan Rovenský
Praha

Věci veřejné (VV) budou o neúspěchu v říjnových komunálních a senátních volbách debatovat 11. a 12. prosince v Hradci Králové na ideové konferenci. Přesto názvu své strany čest neudělají – jeden den totiž budou debaty probíhat za zavřenými dveřmi bez účasti veřejnosti, a tedy i novinářů.

Foto: René Volfík, ČTK

Představitelé Věcí veřejných: v popředí šéf strany Radek John, za ním volební manažer Vít Bárta a místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová

Článek

„Ideovou konferencí se bude příští úterý zabývat rada VV. Půjde spíš o vnitrostranickou diskusi s možná dvěma či třemi hosty. Pro veřejnost bude otevřena jen jeden den, je to už v podstatě dané,“ řekl Právu místopředseda VV Jaroslav Škárka.

Za zavřenými dveřmi přitom většinou probíhají jen jednání vedení strany či místních organizací. Sjezdy, programové konference či partajní kongresy bývají veřejnosti přístupné. Výjimkou byl vlastně jen kongres ODS loni v listopadu, kde členové za zavřenými dveřmi řešili neobvyklé přírůstky v místních buňkách v některých regionech.

Uzavřené jednání přitom jde také proti smyslu výroku, který minulý týden Právu řekl předseda VV Radek John. „Naším cílem je, aby celý národ sledoval ideovou konferenci,“ prohlásil. K ideové konferenci měla také včera proběhnout tisková konference, John ji však kvůli časové zaneprázdněnosti zrušil a přesunul na prosinec.

Víkendová konference VV se bude zabývat zejména dalším směřováním strany. O nejvyšších funkcích budou VV rozhodovat až na jaře příštího roku, kdy mají véčkaři v internetovém hlasování potvrdit stávající vedení v čele s Radkem Johnem nebo si naopak zvolit jiné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám