Hlavní obsah

Prezidentův vicekancléř volá po spravedlivých procesech s extremisty

Vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek se zastal pravicových radikálů. Tvrdí, že nynější proces, který probíhá s dvojicí, jež měla vylepovat plakáty s odkazem na webové stránky pravicových radikálů, je zmanipulovaný a je výsměchem právu každého na spravedlivý proces.

Článek

Dvojice je už několik měsíců ve vazbě a jako důvod jejího prodloužení byl uveden fakt, že obviněná žena si z vězení dopisovala s lidmi, kteří mají k radikálům blízko. "Přestože podle zákona si psát z vazby může, s kým chce," uvedl Hájek v komentáři pro server parlamentnilisty.cz.

Hájek poukazuje na to, že mu chování soudu připomíná postupy za totality. "Svoboda názoru a politického přesvědčení platí jen pro ty, kteří mají ten správný názor," tvrdí Hájek.

Dvojice vylepovala plakáty, které odkazovaly ne server s radikálním obsahem. Pro provedení domovní prohlídky je policie viní i z organizování koncertů, na nichž se extrémisté scházejí.

Podle něj se nyní pořádá lov na "takzvané pravicové extremisty". Příkladem toho je i proces s vítkovskými žháři, jejichž tresty nad 20 let, zatím nepravomocné, označil za fantasmagorické. Hájek o zmanipulování tohoto procesu už jednou mluvil. Vysílání ČT ze soudní síně dal do souvislosti s politickými procesy v 50. letech. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám