Hlavní obsah

Až do začátku prosince bude pošmourno s teplotami nad nulou

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Počasí na následujících 30 dní by mělo být převážně pošmourné. Nejčastěji bude podle v úterý vydané dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) zataženo s velkou oblačností. Počítat musíme také s občasným deštěm, který bude na horách přecházet ve sněžení. Teploty budou postupně klesat, takže na konci období předpovídají meteorologové odpolední maxima mezi nulou a šesti stupni Celsia.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V období od 11. do 20. listopadu bude oblačno až zataženo, místy se objeví déšť nebo přeháňky. Přechodně může být polojasno a ojediněle se budou objevovat mlhy. Nejnižší noční teploty poklesnou na devět až tři stupně Celsia, později dokonce na čtyři až minus dva stupně. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v intervalu 10 až 16 stupňů, postupně však budou klesat na hodnoty mezi čtyřmi a deseti stupni.

Následující dekádu od 21. do 30. listopadu bude podle předpovědi nejčastěji zataženo a mlhavo s občasným deštěm či mrholením. Protrhávání oblačnosti očekávají meteorologové pouze přechodně. V horských oblastech se bude střídat sněžení s dešťovými přeháňkami. V noci se budou teploty pohybovat mezi třemi a minus třemi stupni, přes den se dostanou na dva až osm stupňů Celsia.

Prvních deset dní v prosinci bude podle všeho pokračovat postupné ochlazování. I nadále bude přetrvávat velká oblačnost, místy se bude opět objevovat déšť či mrholení. To samé platí i o mlhách. Sněhové srážky by se měly objevovat nejenom na horách, ale přechodně i v nižších polohách. Noční teploty budou kolísat mezi dvěma a minus čtyřmi stupni, při zmenšené oblačnosti bude rtuť klesat až na minus šest stupňů. Denní maxima budou kolísat mezi nulou a šesti stupni.

V souhrnu by mělo být zmiňované období srážkově i teplotně průměrné.

Reklama

Výběr článků

Načítám