Hlavní obsah

Dobeš: V čele Věcí veřejných by neměl stát žádný ministr

Právo, Jan Rovenský

Předsedou Věcí veřejných (VV) by neměl být ministr. Uvedl to v pátek šéf resortu školství a místopředseda VV Josef Dobeš s tím, že tuto myšlenku bude prosazovat na stranické ideové konferenci, která má být v prosinci.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš (VV)

Článek

„Budu se na ideové konferenci zasazovat o to, aby v čele VV nestál žádný ministr, ale člověk mimo nejvytíženější skupinu politiků, který jí bude věnovat sto procent času. To bude velká naděje pro VV,“ řekl Dobeš Deníku.

V pozdějším tiskovém prohlášení se však ohradil proti tomu, že by byť naznačil, že by se své stranické funkce měl vzdát předseda strany Radek John. „Ministr Dobeš vyjadřuje Radku Johnovi plnou podporu,“ uvedla strana s tím, že šlo o reakci vytrženou z kontextu.

John na dotaz Práva, co říká Dobešově výroku, odvětil: „Naším cílem je, aby celý národ sledoval ideovou konferenci, tak změny nebudu oznamovat nyní. Budou ale o radikálním řešení. Naše strana je schopna velkých vývojů a také nastanou.“ Tisková konference k ideové konferenci by podle Johna mohla být již příští týden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám