Hlavní obsah

Policie nebude stíhat Duška za jeho výrok o homosexuálech

Policie nebude stíhat odboráře Jaromíra Duška za jeho březnový výrok o spiknutí homosexuálů ve vedení Českých drah a ministerstva dopravy. Informovala o tom televize Nova. Trestní oznámení na něj podal někdejší ministr dopravy Gustav Slamečka. Dušek se hájil tím, že vyjádření myslel "žertovně". "Ale dílem to, co říkám, je pravda," uvedl před časem.

Foto: archív, Právo

Odborář Jaromír Dušek

Článek

"Zjistili jsme, že se o trestný čin nejedná a státní zastupitelství se ke konci října tohoto roku s naším rozhodnutím ztotožnilo," řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

"Jsem z toho celkem smutný, že se tím dál nebudou zabývat," řekl Nově Slamečka. "Já jsem od začátku věděl, že to na žádné trestní oznámení není," uvedl Dušek.

Dušekpřed půl rokem na dotaz, jak hodnotí generálního ředitele ČD Petra Žaludu, odpověděl: "To je jednoznačně člověk (podnikatele) Romana Janouška a pražské kliky ODS. Jinak: homosexuál Žaluda drží s homosexuálem Slamečkou, homosexuál Slamečka má vazby na homosexuála Nováka (Gustav Slamečka byl ministr dopravy, Jan Novák někdejší šéf úřadu vlády). A na ministerstvu dopravy je těch homosexuálů natahanejch tak dvacet a ve vedení drah tak třicet, a tihle lidé absolutně ovládají České dráhy. To mi věřte. Já tam chci založit spolek čtyřprocentní menšiny heterosexuálů, abychom měli rovné příležitosti. Můžu vám říct, že se tam bojím ohnout pro tužku na chodbě."

Duškovo vyjádření odsoudil tehdejší premiér Jan Fischer a další politici.

Reklama

Výběr článků

Načítám